La industria de las Fiestas de Moros y Cristianos

La indústia emergent dels Moros i Cristians, a debat gràcies a la Generalitat i ARAMULTIMÈDIA

por

en

Noticia publicada en Ara Multimedia

Dos dies amb tres taules de debat amb els representants de la Festa, empresaris, músics, ballets i sobretot periodistes de proximitat. Així es resumeixen les jornades que la Generalitat i ARAMULTIMÈDIA han organitzat per al 12 i el 13 d’abril. Unes trobades que se celebraran al Casal de Sant Jordi. El director general de Turisme de la Generalitat, José Manuel Camarero, i Juan José Olcina, president de l’Associació de Sant Jordi, inauguraran les ponències.

L’ecosistema fester dels Moros i Cristians es reuneix a Alcoi els pròxims 12 i 13 d’abril per a analitzar el present i el futur d’aquesta Festa que s’expandeix per tota la Comunitat Valenciana i que té com a centre neuràlgic les comarques del nord d’Alacant i les del sud de València.

ARAMULTIMÈDIA i la Generalitat han organitzat aquestes jornades conjuntament que presenten un programa que es pot consultar al web festesmorosicristians.com 

Durant la vesprada del divendres 12 i el matí del dissabte 13 d’abril, la directora d’ARAMULTIMÈDIA, Lirios Silvestre, moderarà tres taules de debat compostes per periodistes de proximitat, entitats festeres, empreses del sector i representants de bandes de música o ballets.

L’objectiu principal és analitzar el creixement que la denominada indústria de la Festa ha experimentat en els últims anys, amb la creació d’empreses de confecció, carrosses, ballets i amb l’augment exponencial de festers o membres de les filaes.

Un estudi del graduat en ADE per la UPV, Álvaro Latorre, estima que només a Alcoi, la festes de Sant Jordi mouen més de 25 milions, sent les d’aquesta ciutat i les de tota la Comunitat Valenciana, un focus d’atracció turística importantíssim. De fet, les d’Alcoi són d’interés turístic internacional, com ho és també el desembarcament de La Vila Joiosa. Els festejos d’Ontinyent es troben, en aquest mateix mes d’abril, en fase avançada en el procés d’aquesta declaració, la de major rang en l’Estat espanyol.

Tres taules de debat

Les jornades es divideixen en tres taules de debat entorn dels Moros i Cristians, la seua indústria, el turisme i el seu creixement exponencial en els últims anys.

Els títols són els següents:

1.-Els Moros i Cristians des del prisma turístic. Evolució. Des de la declaració d’interés turístic internacional d’Alcoi (1980) a l’actualitat. El paper de les Administracions i del propi món de la Festa.

2.-La Indústria de la Festa. El sorgiment del sector productiu dels Moros i Cristians.

3.-L’estat actual de la Festa. El seu creixement exponencial i les seues vies de futur. La Festa com a indústria Cultural.

El director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, José Manuel Camarero, i el president de la Associació de Sant Jordi d’Alcoi inauguraran oficialment les jornades.

Periodistes de Proximitat

Quant a les persones participants, les jornades comptaran amb tres periodistes de proximitat com són Ajo Valls (TVA), Maribel Vicedo (Radio Alcoi) i Sheila García (El Nostre), a més de responsables d’administracions com l*Ajuntament d’Alcoi o Ontinyent. També els presidents de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi, de la UNDEF, Societat de Festers d’Ontinyent i de la de Villena.

Estudiosos de la Festa, analistes econòmics i dissenyadors de vestits i ostentacions festeres, ballets i bandes de música completen l’elenc de convidats.


Comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *